luni, 7 februarie 2011

USL-aşii, scurte consideraţiuni...


PNL, PC şi PSD au pus bazele unei Uniuni (Uniunea Social Liberală), care începe, după cum scrie în actul constitutiv, greşit, din punct de vedere strategic:

„1. Înlăturarea de la putere pe cale democratică a actualui regim clientelar-mafiot corupt si ineficient” - bla bla bla. Adicătelea, această Uniune are, ca primă prioritate (iertată-mi fie exprimarea!) nu a construi, ci a distruge ceva, în cazul nostru, un Guvern. 

CRIN ANTONESCU (PNL)


Citim mai departe în actul constitutiv şi observăm că, printre priorităţi, se află şi „reformarea marilor sisteme publice (educaţie, sănătate, justiţie, ordine publică, securitate socială)”. Asta înseamnă că nu vor face altceva decât să reformeze, pentru a nu ştiu câta oară, la fel ca şi actualul Guvern, anumite instituţii, deci, practic, ni se promite o a nu ştim câta reformă, care va dura, probabil, după ce vor anula actuala reformă, încă vreo 5 ani de dus cu zăhărelul. Asta în cazul în care vor câştiga alegerile.  

VICTOR PONTA (PSD)


În plan ideologic, noua Uniune este, în opinia mea, o struţocămilă care duce-n spate politicieni de dreapta, de stânga, de centru – dreapta, care se vor înţelege, la masa împărţirii puterii, probabil cu nişte cuţite-n gât, pentru că nicăieri n-am văzut, într-un acord politic bi sau tripartid, idei de stânga, de dreapta, politici sociale amestecate cu altele liberale, toate aşezate într-o formulă de eventuală guvernare care te face să crezi că Legiunea celor 12 arhangheli s-a constituit într-un partid şi coboară să salveze România.
 
În plan local, găsim nişte situaţii interesante, dacă privim cu atenţie protocolul de colaborare până la alegerile locale dar şi după:

MARIAN OPRISAN (PSD)


3.1.3. Alianţele constituite conform 3.1.2. vor acţiona prin susţinerea de proiecte comune pentru administraţiile locale respective, negociate si decise conform 2.2.1., cu respectarea prevederilor legale în vigoare, precum si pentru alegerea în funcţiile de vicepresedinţi ai consiliilor judeţene, respectiv viceprimari, a câte unui membru din partea fiecărei părţi semnatare, acolo unde este cazul;
3.1.4. Sunt exceptate de la aplicarea 3.1.3. consiliile judeţene aflate în următoarele situaţii:
a) un partid component al Alianţei deţine singur majoritatea în consiliul
respectiv, situaţie în care are libertatea de a decide asupra deţinătorilor funcţiilor de vicepresedinte al consiliului judeţean”

De aici tragem 2 concluzii: prima, că Săpunaru şi PNL Vrancea nu vor avea, cel puţin până la alegerile locale din 2012, vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, pentru că Oprişan şi PSD deţin controlul absolut în legislativul vrâncean, dar că Uniunea va lupta pentru a schimba din pedelişti, ce se mai poate schimba prin executivele locale;
a doua, că atunci când PDL a început să schimbe viceprimari sau vicepreşedinţi de CJ-uri PSD sau PNL, liderii Opoziţiei spuneau că sunt prigoniţi de PDL, acum, când, la rândul lor, spun că vor face acelaşi lucru, se cheamă că e cauză nobilă. 

NINI SAPUNARU (PNL)


Mai dureros de distractive sunt regulile stabilite pentru alegerile locale. Astfel, Protocolul spune că, pentru consilieri judeţeni, lista va fi comună PSD-PNL-PC, în schimb pentru primării, fiecare va avea candidat propriu. Adicătelea candidaţii pentru primării, fie ei PNL, PSD sau PC, se vor înjura reciproc în faţa primăriei de comună sau oraş, dar vor merge în tandem când vor face campanie pentru lista comună de consilieri judeţeni!!! Cât priveşte banii aruncaţi în campanie...

4.4. Cadrul general de desfăşurare a campaniei comune;
4.4.1. Coordonatorul campaniei electorale la nivel local si mandatarul financiar vor fi numiţi de către candidatul de primar al Alianţei;
4.4.2. Coordonatorul campaniei electorale la nivel judeţean si mandatarul financiar vor fi numiţi de către candidatul pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean;

Asta înseamnă că cei doi presupuşi viitori candidaţi, Oprişan la CJ şi Săpunaru la Primăria Focşani, vor pune banii de campanie în acelaşi coş... .

Ceea ce vreau să mai spun este că va fi distractiv... . Dureros de distractiv... .  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu