vineri, 4 februarie 2011

Cine (ne) vămuieşte prin România


1 Păi, în primul rând, băieţii din Vama Siret (şi alţii, din alte locaţii ori instituţii publice, sunt convins) care colectau şpaga cu găleata! Mă întreb ce sumă încape într-o banală găleată de gunoi... . Însă anumiţi lideri de sindicat spun că „a ştiu Băsescu ceva, a-njurat...” şi că preşedintele ştia ori chiar a ordonat arestările. În primul rând, e normal ca preşedintele ţării să ştie astfel de lucruri, ar mai rău dacă n-ar şti nimic (vezi cazul fostului preşedinte Emil Constantinescu). În al doilea rând, nu înţeleg ce vor unii: dacă se arestează, de ce se arestează, dacă nu se arestează, de ce nu se arestează, de ce şeful CJ Argeş a fost arestat, de parcă procurorii trebuie să-ţi verifice întâi fişa medicală, chiar dacă eşti criminal în serie. Pe principiul ăsta, probabil, o fi scăpat Marean de arestare, în dosarul de corupţie? Sau pe principiul ”găleţii” duse pe la Bucureşti, la Blaga şi la alţii?

2 Manole Merchea „vămuieşte” bine! După ce a plecat de la ADS cu aproape un miliard de lei vechi, disponibilizat la cerere, s-a angajat la defuncta televiziune Focus, cică să facă din ea o televiziune ca Soarele sfânt de pe cer, pentru Nini. Părerea mea e că „Manolo” ar fi trebuit să se angajeze la Trinitas, că tot s-a autointitulat „Dumnezeu” pe când era sub prefect... .

3 Liderii de sindicat din zona bugetară, care fac scandal că s-a anunţat mărirea salariilor şi a pensiilor. Păi şi acum, probabil, vor să-i înveţe pe bugetarii care se zborşesc că li s-a luat, să renunţe la ce li s-a dat înapoi? În felul ăsta, liderii de sindicat nu şi-ar pierde obiectul muncii şi ar trăncăni la nesfârşit că trebuie să rămânem săraci, cum ne-a lăsat Guvernul acum câtva timp.

4 Mai „vămuiesc” şi Victor Ponta plus Crin Antonescu, pentru că ce n-a reuşit Băsescu, au reuşit ei: să anexeze PNL la PSD. Pun pariu că, dacă în 2004, Năstase ieşea preşedinte, în România presa era puţin mai liberă ca cea din Egipt. Adică deloc, iar Crin Antonescu n-ar fi vorbit, probabil, nici la televiziunea lui Merchea - Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu