joi, 13 ianuarie 2011

Famiglia Săpunaru, o famiglie fericită!


* contracte cu statul prin încredinţări directe către firma lui Săpunaru de peste 15 miliarde de lei vechi în 2 ani * fiul parlamentarului liberal primește chirie peste 3000 de euro lunar de la Societatea Națională a Sării, căreia i-a închiriat un apartament în Bucureşti *


Nini Săpunaru, autoanunţat recent ca şi candidat la fotoliul de primar al Focşaniului, este un parlamentar de opoziţie care trăieşte bine chiar şi atunci când înfierează cu mânie proletară „actuala putere care a adus ţara la sapă de lemn”. Săpunaru are o firmă de proiectare dar s-a pus acţionar cu 49,5 la sută şi-ţi trânteşte-n faţă, de câte ori e întrebat, că el nu deţine controlul acestei firme. Cu toate astea, primăriile PNL din Vrancea dar şi alte instituţii publice din România au contractat proiectări, prin încredinţări directe, firmei lui Săpunaru, de peste 12 miliarde de lei vechi! Potrivit declaraţiei de interese a parlamentarului liberal de Vrancea, în anii 2009 şi 2010 SC EURO PROIECT SRL a încheiat 33 de contracte cu statul dintre care:  
Suma totală –   peste 1,5 milioane lei (15 miliarde lei vechi)
Suma totală achiziţii directe – peste 1,2 milioane lei (12 miliarde lei vechi)
Suma totală prin licitaţii – peste 300.000 lei (3 miliarde lei vechi)
În total, din afaceri cu statul, în 2009 şi 2010, familia Săpunaru a „proiectat” peste 360.000 euro, la un curs mediu de 4,2 lei/euro.

Printre instituţiile care i-au încredinţat direct firmei lui Săpunaru lucrări de proiectare pe drumuri sau alte manevre se numără majoritatea primăriilor liberale, multe primării pesediste dar şi Consiliul Judeţean Galaţi şi altele, pe care le puteţi vizualiza AICI

La sărăcia în care se zbate deputatul nostru este solidară şi familia acestuia, adică soţia şi fiul. Potrivit aceleiaşi declaraţii de interese, madam Camelia Săpunaru a primit şi ea, prin încredinţare directă, contracte pe bani publici. Iar fiul, Bogdănel, care stă mai mult pe la Bucale, i-auzi cum a pus-o el de-un „biznis” avantajos: are şi el un apartament la Capitală, pe care l-a închiriat Societăţii Naţionale a Sării, pe o perioadă de 5 ani, cu suma anuală de 43.347 euro. Asta înseamnă 3612 euro/lună!!! Păi asta da chirie, fraţilor! Ca un cârcotaș ce mă aflu, mă întreb de unde provine suma asta: e apartamentul așa de mare sau Societatea Naţională a Sării e generoasă cu tinerele beizadele de parlamentari care caută să-şi facă şi ele un rost în viaţă?   






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu