joi, 13 ianuarie 2011

Despre candidaturi, în general şi „catindaţi” în particular...

A ÎNCEPUT CAMPANIA ELECTORALĂ


Aşa cum am anticipat, Nini Săpunaru şi-a anunţat candidatura la Primăria Focşani. Îi prevăd un eşec îmbucurător pentru populaţie. Îl va ajuta şi burta din ce în ce mai pronunţată pe care o împinge pe la conferinţele de presă. Probabil că Nini îl admiră atât de tare pe strategul Cătălin Popescu

A ÎNCEPUT CAMPANIA ELECTORALĂ

încât îl copiază şi la îngurgitat câte 120 de copănele asezonate cu un lighean de piure şi 230 de gogoşi pe zi plus 10 ouă ochiuri de struţ. Boon, am aflat cine va fi candidatul PNL la localele Focşaniului din 2012 (asta se va întâmpla dacă Oprişan îi va da voie lui Nini să candideze). Dar oare va sta PSD-ul fără candidat? Eu cred că nu. Se aude că Marian îl va scoate din portofel pe patronul de la Deep Serv, că şi-aşa i-a umplut portofelul cu banii noştri. Recunosc că nu mai ţin minte cum îl cheamă pe patronul respectiv dar ştiu că-şi plimbă trupul într-un Chrysler destul de opulent, ca să zic aşa. Adică social democraţie pură, tată! Sărac şi cinstit... . 

A ÎNCEPUT CAMPANIA ELECTORALĂ

 
La PDL, din câte se aude, Alin Trăşculescu va fi candidatul pentru Primăria Focşani. În combinaţie cu Elena Udrea, care cică se ocupă de organizaţia Vrancea, Trăşculescu are şanse mai mari şi dacă pompează doamna ministru bani în infrastructură. Marea problemă a lui Trăşculescu este trendul descendent pe care se află PDL la nivel naţional. Atu-ul principal este că are organizaţie locală puternică la Focşani. N-am aflat dacă PC-ul, recent aliat cu PNL-ul, va avea candidat la localele dar, sincer, nici nu prea mă doare de candidatura conservatorilor pentru că sunt prea slabi. Surprizele care ar putea să apară, din informaţiile pe care le am, ar fi candidaturile unor „civili” ca să zic aşa şi aici nu exclud foşti sau actuali ziarişti care pot pune probleme serioase politicienilor. Am auzit că şi ceva bloggeri au în intenţie să se bată la alegeri, ceea ce e bine pentru democraţia şubredă din judeţul nostru.

Şi, dacă doriţi să revedeţi, îmi permit să vă redau rezultatele obţinute de principalii candidaţi la fotoliul de primar al Focşaniului dar şi la CJ la alegerile din 2008:

(În 2008, la locale, Nini Săpunaru a luat, în Focşani, la candidatura pentru Consiliul Judeţean, mai puţine voturi decât Jan Vraciu care doar a mormâit o candidatură!!!)

Primar tur 1
Bacinschi (PSD) – 14542 voturi, 46,55%
Trăşculescu (PDL) – 9162 voturi, 29,33%
Postelnicu (PNL) – 5211 voturi, 16,68%

Primar tur 2

Bacinschi (PSD) - 3820 voturi, 52,03%
Trasculescu (PDL) - 12742 voturi, 47,97%

Preşedinte CJ, voturi pe Focşani

PSD, Marian Oprişan – 31168, 49,78%
PDL, Jan Vraciu – 7618, 24,44%
PNL, Nini Săpunaru – 5267, 16,89%

Concluzia, sub înaltul patronaj al lui Săpunaru, la vot politic, PNL a luat 4 consilieri!


P.S Am auzit că prefectul Nelu Breloc e pe făraş, adicătelea e dat pe lista lui Igaş ca făcând parte din Corpul Prefecţilor Ineficienţi care freacă menta pe bani publici. Lucru îmbucurător, aş spune, dar să vedem cine-i va lua locul.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu