vineri, 3 septembrie 2010

"Aşa să-mi ajute Dumnezeu!" Că partidul m-a ajutat destul...

Sau când vor face şi parlamentarii PDL Vrancea remanieri?


ART. 54 alin. (6) din Legea nr. 188/1999:
"La intrarea in corpul functionarilor publici, functionarul public depune juramantul de credinta in termen de trei zile de la emiterea actului de numire in functia publica definitiva. Juramantul are urmatoarea formula: "Jur sa respect Constitutia, drepturile si libertatile fundamentale ale omului, sa aplic in mod corect si fara partinire legile tarii, sa indeplinesc constiincios indatoririle ce imi revin in functia publica in care am fost numit, sa pastrez secretul profesional si sa respect normele de conduita profesionala si civica. Asa sa-mi ajute Dumnezeu".


 
Numai că, de exemplu, prefectul județului, ilustru necunoscut și comunicator execrabil, din punctul meu de vedere, nu şi-a respectat jurământul şi ar trebui puțin remaniat. Asta dacă ne ghidăm după criteriile potrivit cărora au fost remaniați, recent, 6 miniștri: lipsă de comunicare (Nelu Oprea ar fi pe primul loc la aşa ceva), aplicarea defectuoasă a programului de guvernare (nu-mi amintesc ca Oprea să se fi bătut la sânge pentru ridicarea nivelului de trai al judeţului) şi altele, printre care lipsa totală de reacţie la umilinţele la care-l supune Oprişan de câţiva ani încoace, inclusiv pierderea proceselor cu CJ-ul, pe bandă rulantă, cauzată, printre altele, ineficienţei juriştilor în instanţele de contencios. Potrivit aceloraşi criterii, prefectul dar şi alţi şefi de instituţii care nu s-au distins prin act managerial de calitate, ar trebui luaţi în vizor de parlamentarii Trăşculescu şi Plăcintă (cei doi oameni cu influenţă la Bucureşti) şi remaniaţi, că nu moare nimeni. Ba dimpotrivă, cred că ar fi o mişcare menită să dea un suflu nou unei administraţii conduse de un Nelu Oprea obosit care a pus foste femei de serviciu directoare prin instituţie şi purtători de cuvânt cu singura calitate de a fi rudele cuiva important din PDL. Aşadar, distinşi domni parlamentari, remaniere să fie, dar s-o simţim şi noi!

P.S. A se observa cu câtă stimă şi nedisimulat respect şi consideraţiune priveşte Oprişan la Oprea... (click pe poză şi o puteţi păstra pentru eternitate:))  )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu