marți, 28 septembrie 2010

Cum a dat Nelu afară competenţa din Prefectură

Sub administraţia Vasile Blaga, unii dintre liderii contestaţi ai Vrancei au dus-o ca pe roze. Doi dintre aceştia sunt prefectul Ion Oprea şi preşedintele CJ, Marian Oprişan. Odată cu plecarea lui Blaga de la Interne, protecţia de care se bucurau se poate disipa. Şi atunci... atunci se poate să nu se întâmple nimic sau se poate întâmpla următorul lucru:

cineva, nu ştim cine, să înceapă să se intereseze despre cum s-au făcut recentele disponibilizări din Prefectura Vrancea, dar şi recentele promovări de tot felul de oameni incompetenţi sau, mă rog, mai puţin competenţi decât cei disponibilizaţi, promovări bazate pe un singur criteriu, anume acela al rudeniei sau obedienţei faţă de Nelu Oprea, onor prefectul de paie. Ei, şi dacă cineva ar fi interesat să vadă cum a făcut Neluţu – Stan – Păpuşă disponibilizările, le-ar putea citi aici:

Nelu a dat afară 5 persoane, printre care una cu handicap, pe unele sub pretextul că au soţul sau soţia la acelaşi loc de muncă, pe unii i-a pus să-şi ia transferul la alte instituţii: Furtună, Fărcăşanu, Vascu, Nedelcu, Savin, Buică şi Petrişor. Cât de competenţi erau cei care au fost daţi afară, cred că ştiu mai bine cei care au lucrat cu ei, ceea ce este, însă mai important, este pe cine a păstrat Nelu. Păi şi-a păstrat naşa, pe madam Hurmuzache, şi-a păstrat fina, pe Camelia Ungureanu, a păstrat un muncitor care are oarecare "treabă" cu fina lui Neluţu, a mai păstrat-o pe fosta femeie de serviciu, ajunsă adjunct de director în Prefectură, adică pe madam Bordei, dar şi pe doamna Grădinescu, care are treabă cu soţia lui Nelu, Mihaela - dragostea lui. Şi pentru că lui Nelu, se pare, îi place munca fizică, a păstrat 5 muncitori şi a dat afară jurişti, astfel că, în scurt timp, înşurubarea becurilor va deveni o muncă mult mai importantă decât altele, care presupun studii. Ce atâta hîrţogăraie? Nu se poate face treabă cu 5 muncitori şi 2 femei de serviciu? Cine știe ce directori ascunși zac în ei....

miercuri, 22 septembrie 2010

Ce mai face presa vrânceană?

În ultima vreme, presa vrânceană suferă. Suferă de nebăgare-n seamă şi de lipsă de subiecte adevărate şi penetrante. Şi să o luăm cu începutul:  

Realitatea TV Focşani

s-a închis, dar nu definitiv.

Focus TV

are aceeaşi vigoare pe care o avea „cunoscutul” redactor şef Don Francesco atunci când mergea la baie cu Prostamolul în buzunar. Dar am văzut că au spaţiu de emisie cât China şi că dau filme. Ceea ce, pentru cei care n-au cablu, e de bine :)))

Atlas TV

Lenormanda Florenţiu - Realizator emisiunea"Maeştri"
rămâne aceeaşi televiziune folositoare PSD-ului în campania electorală, dar văd că nea Ion patronul nu se dă în lături (a se pune accentul pe „ă”, nu pe „u”) să îi dea pe sticlă, cel mai probabil contra cost, şi pe parlamentarii puterii. În rest, aceeaşi Lenormanda, cu emisiunile ei gen „Dacă doriţi să revedeţi ceea ce aţi mai văzut deja de 180 de ori în ultimii doi ani” cu interviurile lungi şi plicticoase, şi asta nu pentru că invitaţii n-au nimic de zis, ci pentru că blonda eternă şi fascinantă a familiei Martiş nu-i lasă deloc să vorbească. Auzisem că Atlasul e fost la un pas să fie vândută, doar doar o reuşi patronul să-şi scoată fiul, inclusiv cu banii luaţi pe ea, din „cuşca” în care stă de ceva timp pentru corupţie. 

Săptămânalul Corect

Bârfele, din lumea presei şi nu numai, dădeau revenirea Corect pe piaţa media vrânceană ca un succes total, sub bagheta magicianului Ungureanu, care face să dispară cât ai clipi banii oricui e dispus să-i dea lui şi gurilor pe care le întreţine şi asta pentru că încă mai sunt proşti care cred că Ungureanu e un bun născător de ziare şi televiziuni. Din nefericire, sau poate din fericire, săptămânalul Corect e acelaşi pe care-l ştim, cu 5 ştiri pe prima pagină online, ştiri de acum 2 săptămâni, cu acelaşi design obosit, dar care pare că aşteaptă campania electorală ca sindicaliştii pe Boc în faţa Guvernului. 

Radio Dada

neavând concurenţă prea mare la subiecte locale, merge în virtutea inerţiei, mi se pare că era mult mai alert când avea cu cine se bate în plan local. 

Adevărul de Focşani

fără Ştefan Borcea, ziarul ăsta ar înveli castraveţi sau alte legume de pus la păstrat mult şi bine. Aud însă că, în scurt timp, Patriciu face şi televiziuni locale arondate ziarelor. Aşa că, Dana Lepădat, şefa de la Adevărul de Focşani, va avea, în sfârşit, şansa să facă ea ştiri aşa cum le vede ea şi cum n-a fost înţeleasă la Realitatea, ca producător general.

Monitorul de Vrancea

George Noaptiş - Monitorul de Vrancea
aceeaşi hârtie igienică a lui Marian Oprişan. Din păcate pentru calitatea presei vrâncene, aud că a întrecut ca tiraj Ziarul de Vrancea, asta poate şi din cauză că Ziarul nu mai loveşte aşa de tare în PSD, fapt pentru care cei care vor să citească de bine de pesedişti cumpără Monitorul. Am observat, totuşi, o mică „scăpare” în celebrele sondaje măsluite prin care reporterii (dacă-i pot numi aşa) Monitorului întreabă lumea ce părere are despre iniţiativele PSD sau despre frumosul şi deşteptul Oprişan şi primesc numai răspunsuri pozitive. Ei, într-unul dintre sondaje, vreo 4 inşi au spus că sunt de acord cu declaraţiile lui Trăşculescu, potrivit cărora la Festivalul Bachis se face mare risipă. Pur şi simplu nu-mi venea să cred că Monitorul publică astfel de opinii, dar mi-am revenit repede când am văzut că în Parlament se discuta despre nişte bani care urmau să vină în colegii... . 

Ziarul de VranceaZiarul de Vrancea este cea mai mare dezamăgire pentru mine, mai ales că acolo am învăţat meserie. Ceea ce n-a reuşit Oprişan să facă din acest cotidian, adică un cotidian închis, a reuşit criza. ZVN nu s-a închis, dar s-a închistat, jurnalişti buni au plecat pentru că erau plătiţi mai mult la mişto şi mai la negru, unii, obedienţi PSD, au fost promovaţi, iar o investigaţie din aia care face să zbârnâie telefoanele de la CJ sau Prefectură în biroul lui Condurache sau al Silviei n-am mai citit demult. 

Cam asta e părerea mea despre starea presei vrâncene în vremuri de criză. Cât despre mine, dacă vă întrebaţi ce mai fac, mai aveţi puţintică răbdare... .  


marți, 7 septembrie 2010

Cât ai strâns, Bogdănele?

Onomastica - 30 de lei de fiecare
Dragostea pentru preşedintele Vrancei - nepreţuită!


Mâine este o zi mare! Este onomastica preşedintelui nostru, al tuturor vrâncenilor, unicul, inegalabilul, irepetabilul dar şi irecuperabilul Marean!  Şi peste o astfel de zi nu se poate trece aşa, cu una cu două, ci cu trei sute de mii - lei vechi - de fiecare. De fiecare PSD-ist. Şi cu strângerea fondurilor pentru cadoul pe care-l va primi diriguitorul a tot ce mişcă-n judeţul ăsta s-a ocupat astăzi, la şedinţa de Consiliu Local, consilierul pesedist şi viceprimar (tot cu voia lui Marean) al Focşaniului, Bogdan Matişan. Suma stabilită a fost de 30 de lei iar Matişan a strâns banii de la fiecare consilier PSD în parte (eu bănuiesc că a dat şi Dobre sau poate că cel de-al doilea viceprimar a preferat să pună la comun cu Nini pentru cadoul oprişănist). Bun, au fost şi momente de cacao, printre care faza că Pădineanu pur şi simplu nu avea bani, fapt pentru care s-a împrumutat la consilierul Dumitru, că e doctor şi are bani mai mulţi. Totuşi, mi se pare cam puţin câte 30 de lei pentru un om aşa de mare cum e Marean. Putem să credem, însă, că pesediştii s-au gândit că vine şi 14 septembrie, ziua când Vrancea a beneficiat de cel mai mare cadou dat de divinitate (albă sau neagră, nu mai contează) - naşterea celui care avea să fie El Marian, El Cârmacho al tuturor timpurilor. Şi în timp ce Matişan se dădea de ceasul morţii ca să strângă suma necesară pupatului în dos la prima oră a dimineţii, ce credeţi că făcea Didi Bacinschi? Făcea pronosticuri pentru meciul de diseară!!! Păi aşa respecţi tu, măi Didi, om cu păr alb de atâţia ani, ziua de nume a celui care a fost, este şi va fi, forever and ever, The Chief of the Vrancea's Administration? Ntz ntz ntz... . Uite d-aia n-ai să mai fii tu primar din 2012 încolo! Că eşti lipsit de respect! Şi nu ai maniere!

vineri, 3 septembrie 2010

"Aşa să-mi ajute Dumnezeu!" Că partidul m-a ajutat destul...

Sau când vor face şi parlamentarii PDL Vrancea remanieri?


ART. 54 alin. (6) din Legea nr. 188/1999:
"La intrarea in corpul functionarilor publici, functionarul public depune juramantul de credinta in termen de trei zile de la emiterea actului de numire in functia publica definitiva. Juramantul are urmatoarea formula: "Jur sa respect Constitutia, drepturile si libertatile fundamentale ale omului, sa aplic in mod corect si fara partinire legile tarii, sa indeplinesc constiincios indatoririle ce imi revin in functia publica in care am fost numit, sa pastrez secretul profesional si sa respect normele de conduita profesionala si civica. Asa sa-mi ajute Dumnezeu".


 
Numai că, de exemplu, prefectul județului, ilustru necunoscut și comunicator execrabil, din punctul meu de vedere, nu şi-a respectat jurământul şi ar trebui puțin remaniat. Asta dacă ne ghidăm după criteriile potrivit cărora au fost remaniați, recent, 6 miniștri: lipsă de comunicare (Nelu Oprea ar fi pe primul loc la aşa ceva), aplicarea defectuoasă a programului de guvernare (nu-mi amintesc ca Oprea să se fi bătut la sânge pentru ridicarea nivelului de trai al judeţului) şi altele, printre care lipsa totală de reacţie la umilinţele la care-l supune Oprişan de câţiva ani încoace, inclusiv pierderea proceselor cu CJ-ul, pe bandă rulantă, cauzată, printre altele, ineficienţei juriştilor în instanţele de contencios. Potrivit aceloraşi criterii, prefectul dar şi alţi şefi de instituţii care nu s-au distins prin act managerial de calitate, ar trebui luaţi în vizor de parlamentarii Trăşculescu şi Plăcintă (cei doi oameni cu influenţă la Bucureşti) şi remaniaţi, că nu moare nimeni. Ba dimpotrivă, cred că ar fi o mişcare menită să dea un suflu nou unei administraţii conduse de un Nelu Oprea obosit care a pus foste femei de serviciu directoare prin instituţie şi purtători de cuvânt cu singura calitate de a fi rudele cuiva important din PDL. Aşadar, distinşi domni parlamentari, remaniere să fie, dar s-o simţim şi noi!

P.S. A se observa cu câtă stimă şi nedisimulat respect şi consideraţiune priveşte Oprişan la Oprea... (click pe poză şi o puteţi păstra pentru eternitate:))  )